lördag 30 november 2013

Årets julkonsert

Igår gick årets happening i vår lilla kommun av stapeln, iallafall av folkmängden att döma. Det var nämligen fullsatt kyrka när högstadie- och gymnasieelever samt några tidigare elever tillsammans med Mellersta Österbottens kammarorkester höll julkonsert.

Det är något speciellt med julkonserter, att få lyssna till alla de sånger man hört så många gånger genom årens lopp ger en speciell och fin känsla.


Jag var på skolornas julkonsert för några år sen också och då var det jättefint. Då kammarorkestern dessutom var med i år hade jag ganska höga förväntningar. Konserten var precis så bra som jag hade förväntat mig, kanske till och med bättre. Stämningsfullt, fina sånger, sångröster och körarrangemang, och med en mäktig avslutning då körsångarna gick ut i kyrkan och ställde sig längs med väggarna med ljus i händerna och sjöng Härlig är jorden.

Det måste ha varit ett enormt projekt att koordinera allt men körledarna lyckades utmärkt. Synd att det inte fanns liknande projekt när jag gick i skolan, det skulle ha varit jättekul att vara med och sjunga. Kanske jag skriver in mig i gymnasiet en andra gång i höst så jag får vara med nästa år... ;)

Hela konserten filmades för tv, så den kommer att visas i den finlandssvenska tv-kanalen på annandag jul.

/E

2 kommentarer: