tisdag 14 oktober 2014

Hur länge står granen så grön och grann i stugan?

Vi funderar på allvar att skaffa the Gran till hemmet i år. Vi har aldrig haft egen äkta gran tidigare, pga att vi alltid reser bort över julen. Min man, som är inom julgransbranschen i december, har möjlighet att ordna en fin-fin gran åt oss. Hittills har vi bara haft gran utomhus, mest pga barrningsrisken.
 
Ni julälskare där ute, som har mer gran-erfarenhet än mej, hur länge kan en gran klara sej ovattnad? Finns det några fiffiga lösningar med självbevattningsfot? Har ju grannar som kan vattna vid behov förstås. Det är tråkigt att komma tillbaka hem till en pinne i foten och litervis med barr på golvet.
 
Ska det vara en gran i huset, kommer fort följande problemställning; hur ska vi pynta granen?! Det får jag återkomma till inom snar framtid. Jag har idèer så klart.
 
 
Den enkla lösningen förra året.

Utegran.

/C

3 kommentarer:

  1. För nått år sen (innan vi skaffade våran substitut plastgran) så kollade jag runt på om det skulle gå att ändå ha en gran hemma. Hade inte haft någon hemma på två år just för att vi alltid reser på julturné till familjen i nästan en månad. Men jag minns då att det fanns nått bevattningspaket. En låda du fyllde på med vatten som såg ut som en julklapp under granen. Den kunde man tydligen ställa in på hur mycket den skulle vattna!

    SvaraRadera
  2. Jo, det är viktigt att granen får vatten. Sen måste den också vara ganska nyhuggen för att inte börja barra. Det vet jag efter många år med gran :-) Det gäller åtminstone den vanliga rödgranen. Däremot så har jag hört/läst att kungsgran inte barrar alls eller mycket lite. Måste snart ut och se ut en gran på rot - för äkta gran är ett måste i vårt hus!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Jag har oxå blivit upplyst om att ädelgran inte ska barra så mycket.

    SvaraRadera