torsdag 20 december 2012

Lucka 20 - ett gästbloggsinläggJulpyssel 
- ett gästbloggsinlägg av en trogen julbloggsläsare.

Det är en stor ära att få skriva ett gästbloggsinlägg på denna fantastiska julblogg. Varje dag går jag själv in och läser vad de fina systrarna bloggar om. Själv är jag en ivrig julpysslare och redan i november kliar det i fingrarna att få börja. Jag ska nu visa upp några av de julpyssel som jag sysslat med inför årets jul.
 Adventsljusstake
I år hann jag plocka mossan på lillajulsmorgonen strax före snön kom. Jag tycker att det är roligt att ta in naturen i inredning och pyssel. Mossa och kottar pryder Pentik-brickan och det tovade God Jul-hjärtat har jag gjort själv. Siffrorna är köpta. Eftersom jag hade plockat så mycket mossa räckte det till en annan ljusstake också, som står på mitt köksbord. Kämppisen sa en morgon att det känns som att man sitter och äter i skogen när man ser på mossan. Före jag la mossan på brickorna lät jag den torka lite på tidningspapper. Kom ihåg att vakta ljusen! 
Hjärta av lingonris

 


På samma skogsrunda när jag plockade mossa plockade jag också lingonris, för jag hade en idé. Jag ville testa göra egna små hjärtkransar och resultatet blev ganska sött. Jag tog lite grövre järntråd och formade det till ett hjärta. Sedan lindade jag ett varv med lingonris och en tunnare järntråd. Hängde kransen i ett juligt band och avslutade med en rosett. Voilá, inte alls svårt.  


”Julträd”Detta blev kanske det knasigaste julpysslet. Jag tog hem några kvistar för att göra ett eget julträd, istället för en liten gran. Jag plockade fram en kanna och lindade in en del i ett gammaldagssnöre och avslutade med en rosett. I grenarna hängde jag tovade hjärtan och på den ena bilden finns den galnare versionen med mina röda halsband. Nästa år kanske idén utvecklas, jag tänker mig en nätt ljusslinga.


Juliga kuddar
Jag gjorde en förenklad version av hemmagjorda julkuddar. Kuddfodralen är köpta från Tiimari men orden har jag gjort själv. Jag printade ut God Jul och skärde ut bokstäverna i en plastficka. Plastfickan använde jag sedan som schablon när jag duttade på med textilfärgen. När färgen torkat är det bara att fixera med strykjärnet. Snabbt och enkelt fick jag nya julkuddar.

Nu har jag delat med mig av några av årets julpyssel. Har under denna vecka lärt mig nya av mina elever. Roligt att komma som vikarie sista veckan före jullov. Kanske jag delar med mig av de pysslen nästa år. Nu tänker jag fortsätta att bläddra i mina pysseltidningar och dricka en kopp glögg till. Det är väl kanske det som är roligast ändå, att bläddra i tidningarna och inspireras. Då får man planera och visionera. Man kanske inte hinner med allt man tänker, men det är helt okej. Jag avstår från stressiga jular, jag gör det jag hinner och orkar.

Tack för mig! Jag vill önska er alla en riktigt fridfull jul.
Kram, Tove


1 kommentar:

  1. Vad fint Tove! Å va mysigt och juligt det ser ut hemma hos dej!

    SvaraRadera