lördag 1 december 2012

En mysig lördag

Brasan sprakar i spisen. Risgrynsgröten är uppäten, likaså skinkan och jultårtorna (eller inte alla jultårtor, lagade några extra "för säkerhets skull"). Tystnaden sänker sig över ett kallt Solvangtun. Gubben körde in till Oslo tillsammans med grannen för att se på något galet maratonprojekt med folk som ska löpa hela natten på Bislett...Dottern sover lugnt och tungt i sin säng. Endaste tomtemor är vaken, med halsbränna. Kaffe på kvällen, efter risgrynsgröt och skinksmörgåsar, var visst ingen fabulous idè trots allt. Hur ska det gå med all julmaten om några veckor, om lite kvällsmat redan nu ställer till med sådan halsbränna?!  

Men tillbaka till det mysiga då...Jag sitter iallafall i soffan och njuter av julpyntat vardagsrum med "Tro, hopp och kärlek" som ger ett behagligt sken i rummet tillsammans med nya tunna röda gardiner. I år är filosofin att vi pyntar lite här och där när andan faller på och så städar vi lite här och där när energin kommer. Så ingen enorm julstädning alltså, för vi ska ju heller inte fira julen här. Lika bra att spara en del av städningen till efter jul och passa på att njuta och ta det lite lugnt nu. Vanlig helgstädning räcker, plus lite extra när vi får tid.

Nu borde egentligen julkortspysslandet komma i gång. Det ser däremot ut som att det istället blir filmen "Sex and the city" (eller heter den det?), som jag ju sett flera gånger. Ett par julklappar har vi inhandlat idag. Sett på Mumin-show och pepparkakshusutställning. 3-åringens dagis hade ett bidrag med på uställningen. Och sen blev det eftermiddagskaffe på lokala cafèet.
Trevlig fortsättning på helgen!

/C
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar