söndag 25 december 2011

Vi förberedde

Dagen före tenderar ALLTID att bli en hektisk tillställning. Så också i år. Men vi var effektiva och hann med mycket. Men klart att det egentligen skulle vara mysigt att vara klar med allt den 23:e och bara kunna ta det lugnt och göra allt som är roligt. Det funkar inte hos oss. Vi har en väl inarbetad tradition som säger att man ska vara uppe sent kvällen före och göra allt det sista. Och jaa, varför rucka på traditioner?

Vi plockar fram den gamla julkrubban som är mer än 30 år gammal. Den har vi haft varje år och med åren har den fått några nya änglar som vi "barn" har lagat.

Julpynt till gran nummer 2.

Farfars plastgran som vi tagit i användning igen. Den har vi placerat i vår "gästvåning". Inredningen är i övrigt ganska retro.

Stora som små pyntar granen.

Skinkan fick vi också in i ugnen och bra blev den.

Ingredienser till julgodisbaket.

En av de fyra sorterna julgodis blev chilichokladtryffel med kanel. Chili och kanel skulle kokas med grädde.

När vi smälter choklad använder vi Tupperwares mikrougnskärl med lock istället för vattenbad.

Variant nummer 2 blev choklad-russin-pepparkakegodis.

Rockyroad är ett måste, men denna gång var det många saker som skulle ske samtidigt och den smälta chokladen hann svalna före dumlen tillsattes. Därmed fick vi pröva på att smälta hela smeten efteråt i ugn, en ny erfarenhet. Resultat: bra konsistens och halvt grillad marshmalllows. Mycket lyckat drag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar