lördag 17 december 2011

Shopping big time

Idag har vi verkligen kommit igång med julshoppingen på allvar. Hela 6 timmar spenderade vi i ett och samma shoppingcenter och vi kom knappast igenom en femtedel av alla butiker. En del av tiden gick åt till andra nöjen än shopping förstås. Det blev både lunch och fika.
En kaffekopp som lät vänta på sig, men som verkligen var värd att vänta på. Belgisk chokladpralin till.
Det blev också tomteshow med sång och äkta trollkonster. Det var faktiskt otroligt imponerande trollerier tomten bjöd på: tomteflicka som låg i luften och godis som plötsligt poppade ut och delades ut till alla barnen. Hurra. 
Tomteshow för barnen.   

Två ivriga shoppare och tomteskådare.

Men efter det var krutet slut för den minsta i sällskapet och kampen mot dagssömnen kunde börja...Men vi fick shoppat några julklappar också, så nu är det bara att kryssa av på listan, packa in och laga julklappsrim. Presentpapper, band och namnlappar kom med i påsen från Åhlèns.
Vi var länge inne i en härlig leksaksaffär med lite mer klassisk stil på leksaker. De hade också tapeter, kuddar, möbler, lampor, tyger osv. Hur mycket som helst kunde ha smygit sej ner i säcken, men det var ju inte precis gratis heller. Lite smått till mej själv i klädväg blev det också, fast inte från leksaksaffären förstås.  Planen var att köpa något rött till julen, men det blev istället blått och svart. Hissgardiner till kök och ett annat fönster hittade jag på Åhléns. Nu återstår bara för vaktmästaren att få skruvat dom på plats.
Ikväll har vi haft lördagsmys med Toscansk tomatpaj och nu är det lite chockis i skålen och pepparkakor med Castello blåmögelost som vi knaprar i oss. Brasan sprakar i spisen och ljusen är tända. Nu ska jag skriva namn på julkortskuvert (det blev den lätta varianten för oss i år). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar