fredag 1 november 2013

"Släpp julen fri!" eller det är november

Nu är allt legitimt när det gäller julgalenskap. Släpp hästarna fria. Nu kan affärerna skrika ut sina julerbjudanden och visa fram sitt pynt SÅ MYCKET de vill! Jaa, det är första november! Bara en månad kvar tills vi får öppna första luckan i kalendern, se julkalender på tv och bara njuuuta. Den här hösten har gått fort, allt för fort. Det har ju knappt varit en frostnatt ännu och bara 53 dagar kvar till jul. HUR SKA VI HINNA MED ALLT? Det beror ju förstås på vad "allt" omfattar såklart.

Nu är det inte länge tills första glöggen kommer att intagas. Pepparkakor har vi redan smakat på, i oktober...9,90 kronor på lokalbutiken, då är det svårt att motstå..Julpyntet kommer att komma fram tidigt i år eftersom vi ska resa till Finland tidigt i december. Men många saker väntar jag nog med tills en bra bit in i december trots allt. Julmaten vill jag inte provsmaka före julafton t.ex. Och julgranen ska inte pyntas före dan-före. Första julklappen är dock inköpt och det är ovanligt tidigt för mej. Kan tyvärr inte avslöja vad det är, men kan bara säga att jag tycker att bak-redskap (alltså som man kan baka med) är bra julklappar. Inte bara för att jag själv vill ha det, men för att de flesta behöver något sådant för eller senare. ;)

Nu får det vara slut med fredagsflummandet. Barnen sover och ljusen är tända, fram med de vuxnas godispåse, nu är det helg!


Sorry svärmor, jag lånade din gran som motiv! 2012.

 
/C

3 kommentarer:

  1. Ja tänk, snart er i jul pånyitt! :) Ja tror svärmor e okej mä bildn..

    SvaraRadera
  2. Hehe. Ja, snart dax att börja göra önskelistor! ;) Vi kommer 9.12 till Finland och "då ska vi besöka Emma&Johan", sa T.

    SvaraRadera
  3. Absolut, ha ju fundera hela ååri på hä.. ;) Ja, ni er så hjärtligt välkomna! :)

    SvaraRadera