tisdag 19 november 2013

När börjar ni hänga upp julbelysningen? - en jul-oholikers bekännelser

Det riktigt kliar något våldsamt i fingrarna nu efter att få börja JULPYNTA!! Jag vill hänga upp julbelysning inne, ute..Plocka fram pyntet, hänga upp gardiner... När kan man börja hänga upp och tända, hur gör ni? Bryter man någon oskriven regel om man smått börja tända julbelysning i fönstren typ imorgon, 20.november? Jag vill ju så gärna hinna njuta lite av pyntet före vi ska resa till finland 9.12...

En röd julkruka har redan smygit sej fram till fönsterkarmen och två julgodisböcker på kökshyllan (blev inspirerad av Tomtens dotter). Och för att vara helt ärlig plockade jag fram lite julbelysning ur skåpet ikväll, men bara en liten bit fram. Inte ut ur förpackningar/lådor, men bara plasserat ut det sådär diskret liksom, i närheten av fönstret där det ska hänga sen. Så att det blir enkelt att bara packa upp sen, när det är dags...Sitter i skrivande stund och njuter av glögg och pepparkakor&blåmögelost. Det är SÅ himla gott!

(Hej, jag heter SysterC och jag är en jul-oholiker)


/C

5 kommentarer:

 1. Egentligen tycker jag att man ska vänta till dan innan första advent. Fast vi har tullat lite på det och brukar adventspynta onsdag-torsdag innan. Men det kliar i mina fingrar också nu!

  SvaraRadera
 2. Förstår om det kliar i fingrarna om du bara har en vecka efter Advent innan du ska åka iväg. Det hade det verkligen gjort för mig! Jag skulle säga gör det som kääns bäst för dig och strunta i vad andra tycker. Vi behöver sannerligen mycket ljus denna tiden på året så lite tjuvstart borde bara vara bra för hälsan!

  Apropå Jul-oholic kom jag och tänka på ett inlägg jag skrev -09. delar med mig av det här då jag tror det är lite svårt att hitta. http://annasjul.blogspot.se/2009/11/julgalning-julfreak-jag.html

  SvaraRadera
 3. Ja, tack før stødet! Jag tror att jag børjar smått att hänga upp saker endera dagen nu..Och tack før inlägget Anna!

  SvaraRadera
 4. Här kliar det också i fingrarna. Jag har sett en del där jag bor som har tänt sin julbelysning. Min utebelysning sätts nog upp på söndag, men tänds i början av nästa vecka kanske. Julpyntet kommer upp nästa lördag och julgardinerna kommer upp nån gång i början av nästa vecka de också :)

  SvaraRadera
 5. Jag drar igång helgen innan första advent, med pynt och stakar och hela köret! :D

  SvaraRadera