lördag 24 november 2012

Första julmarknaden


Vi åkte in till Oslo idag en sväng för att se på julbasaren på Tyska evangeliska församlingen. Det var också julmarknad på Svenska Margaretakyrkan i Oslo, men valet föll på den tyska varianten idag efter familjens tyskalärares önskan. Det var en mysig och trevlig tillställning med cafè, glögg, levande julmusik på piano och violin i bakgrunden och försäljning av diverse produkter och klassiska julbakverk, t.ex. krydd- och fruktkakor. Skönt att se något annat än den julhysteri som alla shoppingcenter kan bjuda på. Vi köpte en rosa trä-ängel (gissa vem som valde färg även denna gång?!).


Och så fikade vi; saft, kaffe och kaka.


När vi äntligen kom hem, efter resa med buss-ersätter-tåg tur-retur till Oslo tilreddes en enkel tacomiddag  som vi åt framför brasa i spisen vid vårt ny-gamla matsalsbord. Vi skulle ännu hinna med att göra i ordning pepparkaksdeg, inför morgondagens pepparkaksbak (läs: stök) tillsammans med några barn  med sina mammor. Jag använde samma recept som tidigare år, recept här: http://enmassajul.blogspot.no/2010/11/arets-forsta.html
Jag tyckte den blev lite tunnare än vanligt, men jag kommer inte heller exakt ihåg hur konsistensen brukar vara före den har varit i kylen. Den ger iallafall väldigt spröda och goda pepparkakor. Receptet har alltid givit gott resultat!


Nu ska jag fortsätta lördagkvällen med "Når heltene lyver" (sve: När hjältarna ljuger), en finsk dokumenter om dopingskandaler inom längdskidåkningen, som visas på norsk tv ikväll.

Ha en fortsatt trevlig kväll, sista helgen i november! Precis 1 månad till jul idag...

/C

2 kommentarer:

  1. Artig å se bilde av prinsessa......litt større enn i sommer og akkurat like søt.
    Kos dere masse i tiden som kommer. Klem herfra!

    SvaraRadera
  2. Ja, her koser vi oss masse hver dag nå som masteroppgaven er levert! Og så venter vi på at enda en liten prinsesse skal flytte inn i løpet av våren.. :) Ha en fin desember og jul nordpå også! Klem.

    SvaraRadera