fredag 16 november 2012

Dags att fira


Mycket dålig bildkvalitet; tagen med mobil i mörkret.

Med restaurangmiddag på Egon och glögg hemma i soffan blev ett inlämnat masterarbete firat. Det är så otroligt skönt. Inga måsten kvällstid eller i helgerna mera. Inget dåligt samvete för att man egentligen borde läsa eller jobba med mastern. Det återstår ännu att få masterarbetet bedömt med vitsord och så ska jag ha muntligt förhör av två sensorer. Det ska enligt regelverket ske inom 6 veckor efter inlämning. Hoppas, hoppas att jag ska få det gjort före jul.

Till glöggpremiären valde vi ut IKEA:s alkoholfria julglögg som var en positiv överraskning. Etiketten på flaskan lovade inte så mycket, den såg ganska "billig" och anspråkslös ut. Men mycket god var den! Härliga juldofter spred sej när glöggen värmdes och den var betydligt mer glöggig, kryddig och julig än den tomteglögg man får tag på här i Noreg i butikerna (inte felstavat, men Norge heter så på nynorska). Vi fick också användning för arvegodset efter min mans farmor, en vit långsmal serveringsskål som passer perfekt till russin och mandlar.  

Jag och lilla damen i huset var in till Åhlèns för att kolla in alla julgrejer som höll på att bli uppackade. "Se mamma!", hördes det mellan hyllorna. Vi är två i denhär familjen som börjar bli julbegeistrade. Vi inhandlade dock bara julpapper, glitter (med tanke på Lucia), ett "nedräkningsljus" med datum på och ett vitt trähjärta som 3-åringen ska hänga på sitt dörrhandtag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar