fredag 16 december 2011

What to wear...

...on julebord på jobbet?Julbloggarna kommer nu att ge sig in i en helt ny bransch och testa på något de aldrig gjort förut. Det är förstås Modebloggande vi syftar på. Såhär i juletider är det aktuellt med fester av olika slag och den bland kvinnor ofta återkommande frågan dyker då upp, det vill säga "vad ska jag ha på mig?", eller "what to wear?" som vi brukar säga. Syster C's jobbs julebord är på antågande, och till tillfället har hon valt ut en tuff, helsvart outfit (jättetuff ;)). Problemet som återstår är att välja ut de perfekta skorna för just denna outfit. Outfit is the nyckelordet.


Kavaj: Voice of Europe
Topp: H&M
Byxor i läderimitation: Zara
Kraftiga lårmuskler: SATS Lilleström

Alternativ:
1. Ett par klassiska pumps, från Mallorca billig asiatisk skobutik, med spetsig tå i en läcker röd färg. Lägg märke till de läckra dragkedjorna på byxorna.


2. Ett par svarta skönheter med öppen häl. (syster E's senaste inköp/förälskelse, så nya att en lapp hänger kvar på den ena skon...). Lägg märke till den läckra dragkedjan också på vänster byxben,


3. Ett par klassiska pumps, köpt i självaste Jakobstad (kommer inte ihåg namnet på skobutiken, men det finns väl bara 1?!), med spetsig tå i en läcker svart färg.
4. Ett par pumps i en vacker (?) brun nyans, köpta i Narvik.Vi kände genast att alternativ 4 var helt fel till denna outfit. Då återstår tre alternativ. Modellen säger själv att hon trivs bäst i skor med spetsig tå, så alternativ 2 känns därför inte heller rätt och lite för "klingish" (Elin Kling-stil, red.anm.) som vi brukar säga. Till de röda skorna skulle det passa utmärkt med matchande röda naglar. De röda skorna passar dessutom väldigt bra in i det juliga sammanhanget. De svarta skorna är väldigt eleganta i sin spetsiga skepnad och känns rätt till många olika typer av outfits och events. Både alternativ 1 och 3 är med andra ord gångbara. Så då återstår det att tänka igenom själva tillställningen och vilka skor som passar bäst in i sammanhanget. Julebordet börjar redan kl.16.30, et är ingen dresscode men man behöver "ikke pynte seg så mye" och därmed känns det mer rätt att inte vara för overdressed så att säga. Alltså blir det röda skor som inte är så öppna.

Viktigt att komma ihåg är att accessoarer alltid är pricket på i. Med en ny väska, smycken eller skor kan man piffa upp sin gamla festblåsa och ge den nytt liv (jmfr. hjärtstartare). Och så massa smink å lite hårspray så blir det grejer.

Modell: C
Fotograf: E
Styling: C
Hår och make-up: C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar