tisdag 20 december 2011

Granen står så grön och grann...

... i stugan. Eller ute. Vi har fått en egen gran, en ädelgran från Danmark. Storlek mindre. Vi ska plassera den ute på terassen. Det blir för mycket barr att ha den inomhus medan vi är bortresta i julen. Och varför har vi då skaffat en gran och varför först nu? Jaa, största orsaken är nog att mannen i huset extraknäcker som julgransförsäljare i år igen. Det fanns massa fina granar att välja mellan, men ska man köpa en fullstor gran (som man för övrigt betalar meterpris för) så får man nog plocka fram flera hundra kroningar.
Hur brukar NI göra med julgranen då? Är det köpt gran, självhämtad gran ur skogen eller konstgjord gran? Står den ute eller inne? Och viktigast av allt; när klär ni den och hur?
Jag ser att det verkar bli fler och fler som tar in granen och klär den ganska tidigt. Hos oss brukar vi alltid ta in granen och klä den dagen före julafton. Då känns både granen och grandoften härligt färsk på julaftonsmorgonen och det tycker jag om. Då har vi inte hunnit bli immuna mot doften ännu och pyntningen är fortfarande intressant och "något extra" för ögat. Det är så det ska vara, med vår julgran. Men här i vår nya bostad, där vi inte ska fira jul, blir det som sagt en utomhusgran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar