söndag 11 december 2011

En aldrig så liten tripp till...

...IKEA! Nu igen. Vi skulle bara, men det blev handlat en del annat än bara det som stod på listan när vi startade bilen. Men allt var väl behövligt. Mat i magen fick vi också där. Idag ingick kakebuffèt i middagspriset, det var vi såklart snabba att utnyttja. Tre av oss åt traditionella köttbullar och potatis, medan undertecknade för andra gången testade norsk jultallrik. Norska julmaten skiljer sej lite från det vi är vana med, trots att det finns en del likheter också. Den här portionen på Ikea innehåller potatis, rödkål, medisterkake, någon slags pølse, ribbe (revbensspjäll) och sås. Efter 5 år i detta land har jag äntligen börjat kunna tycka att det mesta är ganska gott. Men lamm och pinnekjøtt det äter jag INTE.

Nååja, bort från restaurangen och in i butiken igen. Det går betydligt fortare att gå igenom möbeljättens kvadratmetrar när man har en klar plan för vad man ska handla och vet lite vad man kan tänka sej att välja av olika alternativ. Det var speciellt belysning och mattor som stod på önskelistan idag. Vi hittade både sovrumstaklampa och matta till vardagsrum och gästrum. Nattbord, bord och stol till barnrummet samt leksaksförvaring inhandlades också, liksom dasslock, avfallslådor och ljus.
Men nu känns det nog som att det är dags att vidga sina vyer och testa andra möbelhus än Ikea. Det finns mycket där, men det tenderar ju att kunna bli lite kaos i hemmet trots att det ska bli så systematisk och ordningssamt med deras system. Det är helt enkelt så mycket man "behöver" när man kommer innanför väggarna där att man faktiskt tappar fokus lite och lagar cirkus-stil. Det ska vi försöka undvika i detta hem, men lätt är det inte...
Lampa.
Nattbord.
Matta.
Nu är det natta. Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar