måndag 2 november 2015

Varför inte satsa på julekonsert i Norge i år?

Planen inför december är att iallafall delta på minst en större julkonsert. Det är ett stort utbud av både kända artister och "vanliga körer" i våra trakter, det vill säga Oslo med omnejd. Det är såpass många att det är svårt att hinna med alla man kunde tänka sej, för att inte tala om kostnaderna såklart. Tidigare år har jag och bloggsyster haft äran att få höra Oslo Gospel Choir och Christel Alsos. I år ser det ut som att det igen blir gemensam konsert för oss.


Et axplock av det som bjuds:


 Sissel Kyrkjebø med "Sissels jul" turnerar runt i både Norge och Sverige i år. Det lutar mot Sissel i dagsläget.


Bildresultat för oslo gospel choir julkonsert 2015 Oslo Gospel Choir turnerar också på några få ställen i Norge och kommer bland annat till vår hemkommun. Julstämning så man får rysningar!


Bildresultat för carolas julkonsert 2015 oslo    Carola med "Min bästa jul" kommer till Oslo 30.11. Hon turnerar också i Sverige naturligtvis.


 Norska Christel Alsos sjunger i Kulturkirken Jacob 5.12.  Kurt Nilsen har egen julkonsert, med Christel Alsos som gästartist. Han sjunger bland annat i Oslo Spektrum och i Bergen.
Oslo-Filharmonien julekonserter Oslo Filharmonien med kör har flera konserter. Konferencier och solist är Herborg Kråkevik, som bland annat kan ses i julkalendern "Julekongen". Här kommer man i god, gammaldags julstämning.


/C

2 kommentarer: