lördag 14 november 2015

Dags att bunkra upp

Gör hushållet redo för spontana julbak, godistillverkning, glöggmys och pop-in-fika. Det första pepparkaksbaket kommer alltid brått på. Plötsligt ska det bakas och då är det till stor hjälp om alla ingredienser finns i huset färdigt. Så måste ju ungarna ändå hålla sej till tåls eftersom degen såklart helst ska stå kallt "över natten", men det är ju en annan sak.



Vad bör man åtminstone fylla skafferiet med i dessa tider? Jo, iallafall:


  • Vetemjöl och andra mjölsorter
  • Kanel, nejlika, kardemumma
  • Sirap
  • Smör i mängder
  • Saffran
  • Basic glögg
  • Mandel och russin
  • Vit, mörk och mjölkchoklad
  • Godisformar


Idag har vi gjort en del mer eller mindre nödvändiga inköp. Julmust, olika glöggsorter, kryddor, pynt blev bland annat inhandlat.






Nytt inslag hos oss igår.

Bullar med saffran

Möjligt att vi tog i lite när vi köpte ett helt kilo mini marshmallows, men vill ju inte riskera att bli utan till Rocky Road tillagningen.









/C




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar