Och samma på svenska, som vi brukar säga. Eller närmare bestämt, något i stil med att det blir inte alltid lika perfekt som man tänkt sej. Vi kom äntligen till skott med pepparkakshusbakning här i eget hus. Men det är ju verkligen alltid en lång process; degtillverkning måndag, utbakning tisdag, ihopklistring onsdag och dekorering onsdag. Som nu också blev till dekorering torsdag, pga en liten miss... Vi hade nämligen för lite florsocker (melis på norsk) och då skedde det som inte får ske när man lagar glasyr. Det blev rinnande. Och allt för lite glasyr. Det har hänt 1 enda gång förr och det var för 15 år sedan (!) når jag som au-pair åt två gossar på 5 och 7, skulle laga glasyr till huset.
Så nu blir det fortsätta med huset i dag. Som för övrigt är sista dagen före vi reser på jullov!
Bildbevis på gårdagens misslyckande. Det var ju inte såhär det skulle se ut.
/C
Tuva o Siri tycker säkert att ert pepparkakshus är det finaste huset som finns oberoende om glasyren runnit eller inte:)
SvaraRaderaTack för uppmuntran. Vi färdigställde den i dag och den blev riktigt skaplig till slut! :)
Radera