onsdag 19 november 2014

Ånej, planen sprack - hjälp!

Jag hade som tidigare år tänkt att bjuda på skattjaktsjulkalender åt dotter 5 år och fadern i huset (1-åringen får klara sej utan än så länge, tror jag jaa..). Detta har vi bara haft på lördagar och söndagar i december. Mindre bortskämd unge, mindre jobb för mor, men ända kul och lite mysigt, har jag tänkt. Och alltså ingen sak/paketjulkalender varje dag. Men, citat från helgen: " jag vill ha en julkalender med choklad OCH en sån kalender som mormor har". Alltså en paketkalender dag för dag är det. Hur ska jag nu slingra mej ur detta, alternativt hur ska jag hinna med detta?

För det första, vi har ju ingen kalender att hänga dessa paket på, eftersom jag inte varit förberedd. Det hade jag tänkt att planera till ett annat år. Men just det dilemmat kan nog lösa sej ganska snabbt. Kan ju egentligen hänga dem varsomhelst. På jobbet hängde vi ett år paketen i taket .

Jag såg just en undersökning för aftenposten om hur vansinnigt mycket pengar folk lägger på paketen till kalendern (iallafall här i Norge). Hur gör ni? Paket varje dag? Vad är det i paketen? Nyttiga/onyttiga saker? Aktiviteter på lappar? Snälla ord på lapp? Kom med dina kreativa idèer!

/C

6 kommentarer:

 1. Jag har gjort en paket kalender till min dotter som är tre och ett halvt och guddottern som är tre. Det kanske är enklare till så pass små barn, de blir glada för rätt små saker. Jag har köpt några pixi-böcker (kostar 12 kr styck). Billiga klistermärken och liknande från TGR. IKEA har små gosedjur och liknande billigt. Har fyndat lite i fyndlådor på Toys R Us här i stan. Och så har jag beställt från partytajm.se och mamsell.se. Har försökt tänka ca 10 kr per paket men vissa har blivit dyrare så klart. Hoppas att något av tipsen hjälper :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack før tipsen! TGR brukar alltid falla i smaken hos storasyster i huset, mycket bra och billiga grejer där. Får ta en tur dit snart.

   Radera
 2. Tänker också ca 10 kr/paket. Pennor, sudd, bondgårdsdjur, hårspännen mm

  SvaraRadera
 3. borde ha köpt ur 1 euroslådan på Kodin Terra i somras:).Men det var ju sommar då...

  h. mormor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mormor får säkert chansen från lucka 20-24! :) Hoppas bara att int Siri oxå børjar kräva paket.

   Radera