Det blev lite sista-minuten pyssel/bakning igår som egentligen var tänkt som ätbart ge-bort, men kanske vi behåller allt själva, får se vad tiden räcker till idag. Väldigt gott blev det iallafall.
Vi gjorde hemlagat knäckebröd som stansades ut med pepparkaksformar.
Receptet hämtade jag denna gång från Johanna Westmans Julgodis-bok. Jag brukar använda mej av ett annat knaprigare knäckebrödsrecept annars, men den smeten ägnar sej tyvärr inte till att kavla ut på bakbord.
Du behöver:
1 dl havregryn
1,5 dl sesamfrön
1.5 dl solrosfrön
2 dl vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl solrosolja
2 dl vatten
2 msk solrosolja
1-2 msk sesamfrön
1-2 tsk flingsalt
Ugnen på 200 grader. Blanda allt torrt och tillsätt olja och vatten. Kavla ut på mjölat bakbord till cirka 3 mm tjock deg.
Stansa ut figurer med pepparkaksformar.
Lägg upp på plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och strö över frön och flingsalt. Grädda i ca 20 minuter.
Fint att ge bort i present, t.ex. i en papperspåse. |
/C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar