Här kommer ett recept på en av mina favoriter som jag (troligtvis) kommer att baka i helgen:
Krydd- och chokladkakor
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt25 g mörk sirap (0,2 dl)
300 g vetemjöl (ca 4,6 dl)
2 g bakpulver
50 g mörk choklad
Kryddsocker:
100 g råsocker (1 dl)
18 g stjärnanis
1 msk kardemumma
1 msk hel fänkål
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2.
Mixa ingredienserna till kryddsockret i en liten kryddkvarn eller med en mixerstav.
3.
Blanda 90 gram kryddsocker med resten av
ingredienserna i en bunke. (Resten av sockret kan sparas för framtida
bak.)
4.
Hacka chokladen och tillsätt. Blanda snabbt till en smidig deg.
5.
Dela degen i två bitar och rulla till rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
6.
Skiva upp kakorna och grädda i ugnen i 180 graders värme cirka 6-8 minuter.
/E
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar