torsdag 5 december 2013

Femte luckan


Har varit riktigt pysslig av mej den senaste veckan. I år blir det inga hempysslade julkort för min del (sorry alla läsare som hade förväntat sej ett kort i postlådan av pyssel-tanten!). Därför har jag iallafall redan (!) börjat tillverka namnlappar/kort till julklapparna. Han laga 8-10 stycken första seansen, men det gav mersmak, så ska helt klart fortsätta när jag får tid.

Har handlat pysselgrejer från Panduro + en hel del gammalt "left-over" från tidigare år. Jag har alltid varit förtjust i att "embossa" (heter det så i verb-form?), embossing alltså. Det har jag fortsatt med, men min opyssliga man undrade försiktigt om det inte kommit någon modernare metod på marknaden under senaste åren? Jag vet inte, har det det?

Jag har gjort det enkelt: vanligt vitt papper, lite klipp&lim, klistermärken och stämpel med embossing. Tejp med mönster på är årets nyhet hos mej. Några bilder av vad jag höll på med:

Stämpel: ett måste för mej.

 

 Jaa, vad ska jag säga: "gör inte detta hemma!". Har visst lite hemmasnickrade lösningar på en del saker jag..Här värmer jag alltså upp pulvret som jag har "embossat". Har inget verktyg för uppvärmning så jag brukar använda en väldigt varm lampa, eller kokplatta detta året.
 

Några av mina alster.

"Färdiggrillat"


/C

2 kommentarer:

  1. Så fine merkelapper du har laget. Kos dere masse med søster-besøk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thänx, det skal vi! Sitter og drikker gløgg og spiser litt julesjokolade fra Fazer ;)

      Radera