onsdag 30 oktober 2013

Sjukstuga och makaronilåda

Här har det inte hänt så mycket den senaste veckan. Med två småttingar i huset är det mycket basilusker i luften den här tiden på året och följaktligen har vi haft det mesta i virusväg nu känns det som. Det är dock den lilla på 6 månader som varit sjukast och inte 4-åringen som är på dagis. Men det är så klart hon som släpar hem allt..Någon som har bra tips på vad vi ska stoppa i oss resten av vintern för att hålla oss friskare?! Alla huskurer ska tas i beaktande.

I dag börjar jag dock se en ljusning i tunneln och vi har faktiskt både varit till gymet (finns barnpassning där!) och en liten sväng till Norges största shoppingcenter Strømmen Storsenter. Kikade lite grann i butikerna för julklappsinspiration och var in till Panduro hobby.

Dagens middagstips är makaronilåda med recept hämtat från Martas kokbok. (kanske lite sent med middagstips nu, men imorgon kan du laga det!). Min favoritmat på skolan!Ingredienser:

200 g makaroner (kokas)
1-2 lökar (finhackas)
1,5 msk smör till stekningen
300 g köttfärs (stekes tillsammans med löken)
salt, vitpeppar

Äggstanning:

4 dl mjölk
2 ägg
salt, muskot

2 msk riven ost
1 msk stötbröd

Makaroner och kött+ lök blandas i en smord ugnsform. Jag brukar också krydda med paprikakrydda och grillkrydda. Äggstanningen hälles över. Strö över stötbröd och riven ost. I ugnen 30-40 min på 200 grader.

Gott att servera med riven morot.

Syster E hon är i Rom och njuter av värmen. Avundsjuk. Men jag håller ställningarna på bloggen istället. ;)

/C

2 kommentarer:

  1. Ja, gott, enkelt och blir dessutom ganska mycket så man kan frysa, iallafall för vår lilla familj!

    SvaraRadera