söndag 20 oktober 2013

Illums bolighus

Var på en liten storstadstur till Oslo i går. Gick på cafè med väninna, babyn sov och vi var på shoppingcentret House of Oslo och kikade lite. Danska Illums bolighus hade plockat fram julgrejer, dock lite rörigt och trångt organiserat och hysterisk ravemusik i högtalarna. 150 kronor för en metallsnöflinga att hänga i granen är väl inte precis det min plånbok hurrar för, men att se vad danskarna vill ha till jul kostar ju ingenting... Det var mycket änglar, pynt i svart&vitt och metall/silver. Maileg-nissar i litet format, som kan hängas upp, fanns där också. Men jag vet inte om jag är så jätteförtjust i dem egentligen.

Jag köpte något smått bara, ett änglaspel (som jag länge har tänkt köpa). Det fanns många olika varianter: traditionella med änglar, älgar, renar, stjärnor, pepparkaksgubbarna. Jag valde den här med snöflingor.

 
Och så var ju hela varuhuset fullt av "lite dyrare julpynt". Ett kalender/adventljus, variant tjockare köpte jag också. Den var så värdefull att jag tror jag får packa ner den i resväskan när vi styr kosan mot Finland, för att få använt upp hela ljuset till den 24:e. Ljuset är från Holmegaard.


Nu har vi snart allt vi behöver inför advent. Bara julklapparna kvar då. ;)

/C

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du kunde hitta så många bra och fina saker :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag skulle ha hittat massa saker där att køpa, men det var som sagt lite i dyraste laget før mej...Och så hade jag i førra inlägget just skrivit om hur lite jag ska shoppa framøver och istället satsa på mjuka värden..hehe.

    SvaraRadera