fredag 17 december 2010

Vackert och väldoftande

 

Torkad frukt är fint och juligt. Till exempel kan man använda dem i bordsprydnader eller dörrkranser. Vi fick inspiration ur boken "Det lackar mot jul" för flera år sedan, och sedan dess har det blivit tradition att torka frukt före julen.
Så gör man: Skär citrusfrukter och/eller granatäpplen i skivor. De får inte bli för tunna. Torka dem i rumstemperatur eller i ugn. I rumstemperatur tar det 5-7 dagar. I ugn 1-2 timmar eller längre (150 grader).


Tyvärr har vi ingen bild på de färdigt torkade skivorna, men såhär såg de ut i ugnen för ett par år sedan.

Vi brukar kombinera de torkade frukterna på en bricka med t.ex. grankvistar, kanelstänger och apelsin. Att sticka in hela nejlikor i apelsiner har också blivit en tradition. Det doftar så ljuvligt!

Bilden är googlad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar