torsdag 11 december 2014

Nr.11: De viktigaste julklapparna


Jag fortsätter på samma tema som i går. Satt på tåget här om dagen och det var som vanligt försenat. Jag hade all tid i världen till att tänka och se mej omkring. Fick syn på den här reklamaffishen:


"Gled en som gruer seg til jul" står det (och på svenska, ja ni fattar säkert). Det är inte alla som ser framemot julen som vi gör. Spesiellt inte de som inte har något hem att dekorera och tillaga god mat i. Kirkens Bymisjon står bakom den här "kampanjen". I Norge kan du sända sms GLEDE til 2490, och de ger två middager till någon som behöver det (80,-). Så enkelt och lätt tillgängligt för alla som vill glädja någon.



Alternativ jul är en annan arrangör som erbjuder julfirande för de som faller utanför det traditionella julfirandet med familjen. De har i årtionden haft frivilliga som jobbar hela julhelgen som värdar med matlagning, musik osv. Vi har bekanta som för andra året tar med sina 3 barn i åldern 0-7 år och jobabr hela julafton. Hatten upp för er! Har du lust att bidra och jobba frivilligt? Kanske fins det något liknande i din hemtrakt?

/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar