Ikväll ska vi ha glögg-gäster. Det blir både vanlig glögg med vin och utan alkohol. Dessutom har jag i år varit så vågad att jag har köpt en glögg med smak av choklad. Den är från Saturnus- ett skånskt dryckesbolag i fjärde generationen. Den innehåller kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, pomerans och kakaobönor. Det kan bli intressant. Jag är ju en inbiten chokladälskare, så det kan också hända att förväntningarna är lite för stora och att fallhöjden då är stor när den inte "levererar". Det återstår att se.
Kanske helt enkelt skinksnurror (hämtat från http://kalasmums.blogspot.se):
Ingredienser
16 st
2 kakor fyrkantigt, mjukt tunnbröd
1 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 msk stark julsenap
200 g tunt skivad, kokt eller rökt skinka
Gör så här:
Blanda kvarg och senap och bred på brödet. Lägg på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg rullarna i plast i kylen tills det är dags att servera. Skär i bitar med vass kniv.
Ha en trevlig fredagkväll!
/C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar