torsdag 13 december 2012

En händelserik Lucia-dagDagen började med uppstigning kl.6.15, behövdes inte ens väckarklocka idag. Kl.7.12 ankom vi dagiset och var klara med lussedräkten på kl.7.15 som avtalat. Luciatåget bestod av ett helt gäng med söta små stjärngossar och tärnor som skred (och någon skyndade) genom det mörka rummet. Någon sjöng, andra tappade struten eller gick och vinkade åt sina föräldrar. Efter Lucia-tåget blev föräldrar och barn bjudna på kaffe/saft och lussekatter som barnen bakat. Med andra ord, en mysig start på en mörk dag. Dagen fortsatte med hemmakontor och ett besök hos helsesøster med 3-åringen (eller snarare hos barnläkaren, men vi nämnde inte ordet doktor, för att tona ned lite..). Det gick väl lite sisådär; viljan och insatsen från 3-åringens sida var kanske inte hundra...

Vi har också hunnit med att äta mormors hembakta bullar från frysen, lagat ännu en sats med pepparkaksdeg, vet inte hur mångte i ordningen? Men denna gång använde vi oss av receptet som är tänkt för pepparkakshus. Planen är att det ska produceras ett sådant i helgen. Vi använde samma recept som tidigare år, som är lite mer kompakt och ger mer stadga till delarna som ska hålla ihop ett hus. Receptet finner ni här: http://hem.bredband.net/merjul/degen.htm I år gjorde jag bara en halv sats och hoppas på att det räcker. Det har ju tidigare år hänt sej att vi fått laga mer deg och vänta en dag extra med att få färdigt huset.

Som avslutning på kvällen hade vi "jul-disco" hemma i vardagsrummet och rockade till bland annat "Tomten kommer snart", "Hej mitt vinterland" och "All I want for Christmas".


Ballonger och "lys-pinne" är viktiga ingredienser på disco./C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar