I lucka 21 hittar vi ett recept! "Minipizza på smördeg med vindruvor" blev jag bjuden på som tilltugg till glögg hemma hos en god vän. En intressant blandning av blåmögelost, valnötter och vindruvor. De passade utmärkt till glöggen och var väldigt goda! Enligt receptet ska man lägga salladsblad på toppen, men versionen jag blev bjuden på var utan blad. Enligt värdinnan är de goda både med och utan salladsblad så man kan testa att laga båda varianterna om man så vill.
Här kommer receptet:
Ingredienser
Minipizza på smördeg160 g smördeg
1 dl valnötter
70 g ädelost
2 dl plocksallad, typ maché
0.75 dl creme fraiche
100 g vindruvor
Gör så här
1.
Skär degen i remsor. Stryk på crème fraiche på remsorna.
2.
Bryt över osten och strössla över valnötterna.
3.
Baka av i ugnen i 200 grader i ca 12 min tills smördegen fått en gyllenbrun och frasig yta.
4.
Skär vindruvorna i klyftor. Toppa med
halverade, urkärnade vindruvor och skär remsorna i ca 2 cm breda
bitar.
5.
Avsluta med salladsblad på toppen.
Receptet lånade jag helt fräckt härifrån. Om man klickar på länken kan man se ett videoklipp från tv4:s nyhetsmorgon där de tillagar "minipizzorna", eller smördegssnittar som man också kan kalla dem.
/E
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar