onsdag 9 december 2015

På Anna-dagen går jag i pepparkakshustankar...
Idag har Anna namnsdag och där med två av hushållets medlemmar, eftersom vi heter Anna i andra namn. Ännu har inget pepparkakshus sett dagens ljus hos oss, men det är ju ännu några dagar till jul. Tänkte att inkommande helg är perfekt för bakning, limning och pyntning. Det tar ofta några dagar när man sätter igång med "project huset".Iår har jag inte hunnit tänka alls på vad slags hus vi skal ha. Ofta har vi hämtat inspiration från nätsidan Mer Jul. Där kan man också hitta modeller som kan printas ut, men jag ser att de inte har lagt ut något nytt hus sedan 2013. Det går ju också så klart att återanvända någon av våra gamla modeller. Vi har ju trots att hållit på ganska länge med att klippa ut modellerna och sedan också göra dem i papp, för att kunna lägga på färdiggräddade delar för att inte bränna sej när man skär till och jämnar kanter. Så jag, jag tror det blir favorit i repris i år när jag känner efter lite vad energinivå ligger på just nu.


Så här har det bland annat sett ut tidigare:

Så här såg huset ut 2014, en vacker kyrka.

2015 gjorde vi också en kyrka, kopia av en verklig sådan som finns i vår hembygd och heter Påras kapell. Modellen lagade vi själva. Ganska stolt!Få se om vi kan matcha detta.../C

2 kommentarer:

  1. åh vilka fina hus ni gjort :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det har blivit lite av en sport att försöka sej på något mer och mer avancerat för varje år..Och det är ju så kul!

      Radera