tisdag 10 november 2015

Du ligger väl inte efter i schemat?


Va, har du inte börjat julstäda ännu? Nu är det dags att vända upp& ner på alla lådor och skåp, tömma garderoben och torka damm, genomgå köksskåp, tvätta mattor, putsa silvret, tvätta fönster, tvätta julgardinerna och dukarna (om du inte var förutseende nog och gjorde det när du tog ner dem), damma soffkuddar, bona golv, torka bort spindelnät och damm i takhörnen, putsa listerna med tandborste...

Och jag själv då? Jodå, här är vi i full gång. Började i går med att tvätta några fönster, både in- och utsida. Så nu kan gardiner bara hängas upp. Det har för övrigt inte hängt några gardiner där på ett år. Om julstädningen kommer vidare från denna glittrande startfas återstår ju att se. Lite damm kan man ju alltid torka på de hyllor och bord som det ska plasseras julpynt på. Och dammsuger gör vi ju annars också när andan faller på.
/C


4 kommentarer:

 1. Det måste ju ha varit DET rycket som jag har haft nu i helgen haha! Flygit runt och städat som en tok. Till och med kylskåpet fick sig en genomgång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, plötsligt så sker det. Skönt när man får såna ryck ibland. De kommer bare lite för sällan här i huset, så det blir så massa job varje gång...

   Radera
 2. Åh, jag måste städa bokhyllorna... Det sker bara en gång om året och tar hur lång tid som helst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jaa, precis, det är ju så skönt när bokhyllorna är städade. En gång i bland måste det ju ändå göras, så varför inte just till jul, trots att många påpekar att "man ska ju inte fira jul i skåpet heller"... ;)

   Radera