onsdag 30 oktober 2013

Vår första Halloween

Är egentligen ingen Halloween-firare och har alltid tyckt att det är en lite onödig tradition. De senaste åren har vi köpt hem godis i tillfälle att det kommer många skrämmande barn och ringer på. Det brukar det göra för det bor massa barnfamiljer här. Det där att gå runt och "tigga" godis har ju vi i Finland som tradition att göra på påsklördagen, så därför har jag väl aldrig helt sett idèen med "knask eller knep" som det heter här i Norge.

Meeeen, nu är vi bjudna på Halloweenfest hela familjen imorgon till en grann-familj. Och när jag först kommer igång så "tar det helt av" som man säger här. Det vill säga, att klä ut sej är ju då naturligtvis ett måste, enligt mej. Har köpt nya kostymer. Har börjat baka spök-cupcaksen, som 4-åringen beställt. De samma cupcakes som vi hade på födelsedagen alltså. Men denna gång lagar jag dem dubbelt mindre och med chokladsmak på muffinsen, istället för den juliga kanel-nejlikvarianten. Originalreceptet bloggade jag om här.

Här i en stapel med 2 normalstora muffins och en minimuffins på varandra. Blev alltfør mäktiga för att kunna äta.
Har därför varit till Panduro och köpt vit sockermassa. Svårt att få tag på i vanliga matbutiker i detta mataffärernas u-land Nårje. Fick också köpt hem lite strössel till julcupcakes eller kaka; röda och gröna julgranar.

Beklagar lite dålig bildkvalitet, mörkt den här tiden på dygnet.

Ha en trevlig Halloween alla ni som har tänkt fira den!

/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar