onsdag 11 januari 2012

Tillbaka till vardag och vinter

Nu har vi städat bort det mesta av julen hos oss. Plötsligt kändes bara allt pynt väldigt överflödigt och i vägen, fastän det inte är Knut ännu. Den lilla julgranen står ute ännu med ljus och glitter, men genom fönstret ser jag i skrivande stund att glittret snart kommer att blåsa bort...


Julgardinerna hänger också kvar i vardagsrummet, men det är egentligen pga att jag inte har något nytt att hämga upp. Vi måste köpa nya gardiner, gärna i någon vår-vintrig nyans (vad är nu det?). Vi har två stora fönster i den ena ändan av vardagsrummet och två små fönster högt uppe i andra ändan. Det går med andra ord inte att hänga upp exakt samma gardiner i hela rummet. Men samma tyg går ju an. Jag har en panelgardin i detta tyg från Ikea, men en viss syster hann bara sy en, så jag måste alltså själv handarbeta om jag ska använda dem.

IKEA STOCKHOLM BLAD Metervare, blå Bredde: 150 cm Mønsterhøyde: 102 cm

All julbelysning är också bortplockad och nedpackad (med undantag av de två glaskulorna som ännu hänger kvar. Så då gäller det också att fylla tomrummet och mörkret i fönstergluggarna. Vi behöver nya lampor! Jag är så trött på Ikeas orgel-lampor som vi har haft i en evighet. Dessutom ser de allt för stora ut i våra fönster. Någon som har tips på små, trevliga, gärna vita/ljusa lampor som kan stå på en smal fönsterkarm?

Julchokladen är också uppäten nu, men abstinensen lever kvar. Känns mest i form av ett behov att gå och småäta på kvällarna...Inte bra. Men julmusiken behåller vi tydligen ännu ett tag. 2-åringen har börjat använda den som dansmusik, "walking around the christmas tree...". Hon har t.o.m. lärt sej att säga christmas.

God fortsättning på januari månad med alla nyårslöften!

p.s. årest första skidtur är avklarad.

1 kommentar:

  1. hann och hann... om jag minns rätt gällde beställningen EN panelgardin eftersom ni bara had ett litet smalt fönster... ;) sen var e ju dendär vita gardinen som aldrig blev klar, men det är en annan historia.

    SvaraRadera