torsdag 26 september 2013

Hva skjer?

Jag vet inte vad som har tagit åt mig i år. Jag har aldrig tidigare julbloggat såhär aktivt såhär tidigt på hösten. För en stund sedan kom jag dessutom på mig själv med att googla julmarknader. Varje höst fantiserar jag om att besöka någon julmarknad utomlands, t.ex. Berlin, London, Prag eller Stockholm. Men det kommer väl knappast att ske i år heller eftersom jag har en resa till Rom bokad i slutet på oktober, och dessutom blir det traditionsenligt ett besök till syster i Norge i december. Norge är ju i och för sig också utomlands och där finns också julmarknader och andra julevenemang.
För mig själv och andra som har vägarna förbi den norska huvudstaden i december kommer här en liten lista på evenemang:
  • Julemarked i Spikersuppa. En traditionell julmarknad i centrum av Oslo. Ifjol var det mysigt med hantverk och ätbart m.m. som sig bör på julmarknader, men om jag minns rätt tyckte både jag och syster att marknaden var lite för mycket "turistifierad" med diverse souvenirer...
  • Julemarked på Norsk folkemuseum. Den har jag aldrig besökt men det ser mysigt ut. 
  • Designernes eget julemarked. Den besökte jag ifjol och gillade! Designers och hantverkare visar upp och säljer sina alster. Ett bra tillfälle att köpa julklappar, det fanns kläder, glas, porslin, inredningsprylar, affischer, smycken m.m.
  • Søndagsmarked v/ Blå. Söndagar året runt ordnas marknad på Blå, men i december är det julmarknad på lördagar och söndagar. Planerade att besöka den ifjol men sen blev det av någon anledning inte av.

    Julemarked i Spikersuppa/visitoslo.com

Förutom marknader finns det förstås en massa andra evenemang också. Till exempel:
Den Norske Opera & Ballett/visitoslo.com

Sådärja! Det var alltså endast en liten del av utbudet. På visitoslo.com hittar man fler evenemang.

Jag vet inte ännu exakt vilka datum jag kommer att befinna mig i Oslo, men förhoppningsvis har jag möjlighet att besöka något av ovanstående evenemang.

/E

1 kommentar:

  1. Vad härligt, det finns massor att göra verkar det som :) har aldrig varit i Oslo men skulle verkligen vara roligt!

    SvaraRadera