måndag 12 december 2016

Lussebullen som smälter i munnen...

Oj, oj vilka makalöst smaskiga bullar vi bakade i helgen. Lussebullar med vaniljfyllning. Vi använde oss av det vanliga receptet på lussekatter som vi använt i flera år, se här. I brist på vanlig kesella, som det står i receptet, använde vi vaniljkesam och det fungerade väldigt bra. Hälften av degen blev till vanliga lussekatter och andra hälften bakade vi till runda bullar som fylldes med vaniljfyllning.
 
 
Bild lånad från Mitt Kök
 
 
Recept på vaniljfyllning hittade jag hos Mitt Kök.
 
 
1 dl socker

125 g smör
2 tsk äkta vaniljsocker

 
Pensling:

ägg, pärlsocker

 
Rör i hop sockar, smör och vaniljsocker (vi använde helt vanlig + lite vaniljpulver). Tryck ner en klick i varje bulle, pensla och strö pärlsocker över.
 
Namm, namm, namm.
 
/C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar