söndag 27 november 2016

Adventsbestyr eller när traditionerna hotas

Här i huset pyntar vi sällan någonting alls före sista helgen i november, aka "Lilla-jul" i Finland. Men då ska det ske, och då är det relativt mycket som ska ske på kort tid. Eftersom lördagkväll vill jag att myset och lugnet ska infinna sej i huset. Men, när medicinförrådet är större än glöggförrådet får man ta dagarna som dom kommer och effektiviteten är inte på topp.Kanske vi borde pynta medicinalförrådet?


 
Utebelysningen skulle vi iallafall få på plats. Men först iväg på en julmarknad, med resultatet att vi kom hem strax före skymning. Inga problem, detta går fort tänkte mor. Ut och snurra fast ljusslinga runt syrenträd. Första slingan på plats, kunde konstatera att 1/3 av ljusen gått sönder. Men nu var den ju redan snurrad 1000 varv runt grenarna så det får gå. Nästa ljusslinga snurras snabbt och effektivt på plats, helt tills halvvägs in kunde konstatera att härvan inte går att reda ut i mörkret, som redan var ett faktum. Får spara det till söndag..


Vilken härva...
 
 
Men inomhus ska iallafall adventsstjärnor och ljusstakar på plats till första advent. Det går ju snabbt, samma ljus till samma fönster som tidigare år. Det hinner vi före risgrynsgröten ska kokas. Men bara ett litet MEN. Vi har ju fått nya fönster i hela lägenheten i höst, ergo så är alla krokar och anordningar i fönstren borta. Till butiken, köpa skarvsladdar och krokar. Och ännu en runda senare på kvällen efter att det blev klart att vi heller inte har några glödlampor i skåpet. Så, julbelysningen i fönstren får bli helgens projekt.

Nej, ingen krok här.


 
Trevlig första adventshelg till alla, nu börjar myset!

From julhuset, over and out.

/C

2 kommentarer:

 1. Den jultokiga svärmodern28 november 2016 20:04

  Oj oj sååå stressigt! Nästa som här men inte riktigt��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir alltid lite många "måsten" på en och samma gång. Men belysningen kom upp till slut. :)

   Radera