måndag 26 oktober 2015

Nordiska tv-julkalendrar 2015


I detta hushåll följer vi med alla tänkbara nationaliteters julkalendrar för att maximera julstämningen. Och kommer det inga julkalendrar på tv, som det ju sällan gör på sommaren t.ex., då plockar vi fram någon av dvderna med svenska kalendrar ur förrådet. 


För de av er som har hållit koll ett tag är det såklart ingen nyhet att Sveriges television i år sänder julkalendern "Tusen år till julafton". Rena rama historielektionen, som borde passa far i huset som handen i handsken. SVT är ju i en helt kategori för sej när det gäller att producera julkalendrar varje år. Det finns ingen som slår dem. Vilken tur att man kan svenska och har tillgång till kanalerna.

Tusen år till julafton


Norge klarar tyvärr sällan att matcha "söta bror" i öster när det gäller julkalendrarna på tv. NRK kör ofta med repriser av tidigare års kalender. Så i år blir det 2012 års julkalender "Julekongen", som också visades i jullovsmorgon på SVT förra julen om jag inte tar helt fel. Den var spännande och vi har sett den en hel del på dvd sedan dess. Men så klart, mest spännande hade det ju varit med en helt ny kalender!


Julekongen    

Då återstår bara att få svar på vad finlandssvenska FST har tänkt visa i år? Är det någon av våra läsare som vet? Någon egen produktion blir det knappast. 
Vi ser framemot en ny, spännande, stämningshöjande säsong med julkalendrar!


/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar