måndag 30 november 2015

Glöggkväll med ny favorit


Blåmögelost hör inte till mina favoriter, men igår överraskade jag mig själv då jag plötsligt tyckte att det var gott i kombination med pepparkaka och persimon. Pepparkakor med blåmögelost har inte riktigt fallit mig i smaken tidigare, men persimon var pricken över i:et. Jag var på glöggkväll hos en vän som alltid har det så fint och mysigt i sitt hem. Perfekt avslutning på veckan och helgen! 

/E

söndag 29 november 2015

Big dough, little tree

Några timmar in i adventstiden. Helgen har spenderats i förberedelsetecken av olika slag. Eftersom det av tradition ligger i bakhuvudet att man skall ha en liten julgran på den finska lillajulafton-traditionen, som inföll igår lördag, så ordnade vi det. Små bordgranar har i och för sej blivit moderna andra ställen i Norden nu också, så det är ju inga problem att hitta det. Ska vi tacka Ernst för det? På lokala blomsterbutiken tyckte jag att granarna var för dyra och inte i min smak, så vi tog en snabbtur till Ikea. Där inhandlade vi kruka, gran och ljusslinga för en betydligt billigare summa än det granen vi först sett på kostade. 



Idag höll jag och tjejerna nästan på att ta oss vatten över huvudet med vårt bakningsprojekt. Lussekatter stod på agendan och jag vet att det kommer att gå åt massa, eftersom vi ska ha med oss bakverk både till skola och dagis inkommande vecka. Så varför inte slänga ihop en dubbelsats av receptet vi brukar använda? Sagt och gjort. Det blev MASSA deg. Och vi bakade och bakade.





100 bullar senare sitter jag och ska liksom försöka jobba i soffan, borde förbereda ett möte till imorgon. Hittills har både Solsidan och nu strax Bron försenat jobbandet kraftigt. 

Vi glider in i adventsmånaden och jag önskar med det en god kväll och fin start på första veckan i december!

/C

lördag 28 november 2015

Mumin och regn och rusk


Premiär för Mumin-säsongsmuggen denna morgon. Jag köpte den tidigare i höst men är egentligen ingen samlare av muminmuggar (eller räknas tre stycken som en samling?). Dock kan jag medge att jag är en samlare av muggar överlag. Jag gillar att variera enligt säsong och humör, och kaffet smakar bättre när man får dricka det ur snyggmuggar!

Det är julöppning här i stan i helgen men det fantastiska skitvädret tar kål på julstämningen. I våra trakter har vi "lilla jul" ikväll så det passar bra att stanna inomhus och mysa till det lite extra, medan vinden viner och regnet smattrar mot fönsterrutorna.

/E


Om en fredag. Och om en energinivå som växlar i takt med vädret.

Det är fredag. Tröttheten är påtaglig efter en vecka med jobb och jobbiga bihålor. Lilla jul och första advent i antågande och massa jag har lust att göra när jag kommer hem. Jag somnar redan på tåget hem. Hämtar barn. Lagar pizza. Och så plötsligt, kl.20.30 händer det. Golven skuras. Och så slänger jag benen på soffan igen. Idol, choklad, Aftenposten som berättar om 10 marknader i Oslo där man finner julstämning i helgen. Film. Klockan blir 00.00. Kliver upp ur soffan för att lägga mej. Så plötsligt sker det igen. Dammet torkas och julböcker kommer upp på vägghyllan i köket. Adventsljusstaken kommer fram.



Nu blev det natt.

/C

fredag 27 november 2015

Fredagsmys med julbelysning

En stressig jobbvecka med övertid varje dag har jag bakom mig. Ville helst dra täcket över huvudet och sova ett dygn efter jobbet, men så kom jag hem och piggnade till när jag kom ihåg att det är första advent i helgen! Julbelysningen ska fram!



Nu är det bara att njuta av belysningen och fredagsmyyys resten av kvällen. Ljuvligt! Bilden ovan påminner mig dock om att jag borde byta ut de gröna ljushållarna till något mer juligt... Men det får vänta till imorgon. 

/E

onsdag 25 november 2015

Julglädje till mindre bemedlade barn

Denna veckas fredag och lördag är det dags för välgörenhetsinsamlingen Julgranen i Vasa. "Även i år samlar vi in julklappar till mindre bemedlade barn i samarbete med Mannerheims barnskyddsförbund (MLL) samt Vasa stads socialtjänst och Vasa svenska och finska församlingar. Kom med du också! Även en liten gåva sprider stor glädje." kan man läsa på insamlingens Facebook-sida.


Jag kommer att delta och funderar ikväll på vilken typ av gåva jag ska köpa. Kanske pysselgrejer, eller ett presentkort. Eller varför inte både och?

Julgranen/Joulupuu ordnas även på andra håll i landet. Här kan man läsa om på vilka orter och när insamlingen hålls.

/E

Se upp, ducka, nu kommer dom!


Se upp för dårarna! Miljöbovarna. Reklamen haglar över oss. Vem orkar, ids, hinner läsa allt som väller in? Och hur juligt är nu sedan all reklam som kommer då? Jag menar, kakel, värmepumpar och verktyg du liksom. Hade det inte varit för att det också kommer en del nyttig och julig reklam mellan varven, hade jag nog övervägt att sätta upp "Ingen reklam, tack"" skylt i november och december. 


/C

tisdag 24 november 2015

När julen får breda ut sej...

Äntligen hittade jag lite ork sent en kväll till att ta en titt i mitt hemliga skåp där bland annat grejer till paket-skattjakts-julkalendern finns. Jag hade lyckats samla på mej en del smått under höstens gång, men kunde tyvärr fort också konstatera att det var en del sött med i bilden. Jag vill inte att paketen till stora delar ska bestå av godis, så ut på ett par små uppköp måste jag nog ännu hinna. Godiset kan jag istället spara till något annat, som till mej själv t.ex. hehe.. Ingen lagar ju någon paketkalender till mej, sådetså. 

Så då ser det ut så här när julen får breda ut sej över köksbordet en stund
 


Jag har köpt färdiga påsar i brun papp och de flesta presenter borde få plats i påsarna. Mindre jobb till mej med paketerande med andra ord. Smart tidsplanering är ordet, när just tid är en stor bristvara. 


/C

Lycka för pepparkaksälskare

Tack vare bakningsdiskussioner med en kollega i lunchen kom jag över en ny nätsida jag inte har sett tidigare. Norsk sådan dock. Den handlar bara om pepparkakebakning i olika former. Jag var speciellt på jakt efter ett bra recept på pepparkakemuffins och det hittade jag. Den skall testas till helgen tror jag bestämt. Jag var för övrigt så pass generös att jag översatte receptet till svenska ;)


Smeten


100 g margarin
3 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
1,5 dl matlagningsgrädde
(ev. blåmögelost till dekoration istället för glasyr/frosting)
  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Vispa margarin och socker lätt och poröst. Tillsätt äggen, en åt gången, rör gott mellan varje ägg. Blanda mjöl med bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära. Rör mjölblandingen i smörkremen växelvis med grädden.
  3. Fyll muffinsformarna ¾ fulla och grädda pepparkaksmuffinsarna i 10 – 12 minuter.
  4. Lägg rikligt med blåmögelost på muffinserna vid servering. Alternativt; laga en frosting/glasyr av blåmögelost (se under).


Frosting med blåmögelost

150 g blåmögelost
150 g smör/margarin
50-100 g matlagningsgrädde
6 dl florsocker


Rör ihop blåmögelost och rumstempererat smör. Tillsätt matlagningsgrädde och rör i florsockret, lite åt gången för att få en passande tjock glasyr.




Bild lånad från nätsidan.


Bedömning av slutresultatet kommer i slutet på veckan (hoppas jag).Kommentera gärna om du provar receptet!






/C

måndag 23 november 2015

Glögg- och snölycka


Äntligen glöggpremiär även för den yngre systern! Har tillbringat dagen i huvudstaden, hann få en snabb skymt av julbelysningen som tändes i helgen i centrum. Jag får spana in den mer ingående om ett par veckor. 

När jag kom hem blev jag så sugen på glögg och var tvungen att rusa iväg och köpa glögg och pepparkakor. Och det var precis så ljuvligt som jag hade föreställt mig. Men pepparkakorna var kanske inte de godaste jag ätit...

Snön som föll här i Österbotten i helgen gör mig så lycklig! Att promenera till tåget kl. 5.30 imorse kändes nästan uthärdligt tack vare snön. Imorgon kväll utlovas regn, så det gäller att njuta så länge det varar.

/E

Adventsförberedelser vs. förkylning part 2

Förra helgen missade jag julmässa pga förkylning och sängläge. Nu var det dukat för en ny julig helg med aktiviteter. Men också den envisa förkylningen som hänger på och gör att orken är reducerad. Med pauser med jämna mellanrum och lugnt tempo blev en del aktiviteter geonomförda trots allt. 

Lördagkväll var det dukat för julebord med Damerna på italiensk restaurang. Massa goood mat!


Strålande soligt väder var det på söndag och vi bestämde oss för att besöka julmarknaden i Fetsund, som arrangeras ett stenkast från vår gamla lägenhet. 
 


Tomten var på besök och delade ut pepparkakor till barnen. Vackra omgivningar i bakgrunden med Øyeren.
 

Blev inte så många inköp, men mannen i huset fick iallafall köpt korv

 

Lekplatsen spenderade vi väl mest tid på. Balansering e bra för kropp och knopp
 

Söndagkväll tillbringade vi i köket med årets första pepparkaksbak. Hade lagat dubbelsats deg för att vi skulle kunna baka en gång denna vecka också, men tjejerna bakade så ivrigt så degen tog slut!
 

Julbelysningen kom på plats i flera rum, men än så länge är det bara ljusstaken i köket som har fått börja lysa. 
 

Ha en fin start på sista veckan före advent!

/C

lördag 21 november 2015

Mysig start på lördagen

Mysfrukost med tända ljus, första snön utanför fönstret och en jultidning är en väldigt bra inledning på lördagen. 


Varje år köper jag Hus&Hems julnummer. Tidningen bjuder på julfina hem och bra tips. Trevligt att få en inblick i Tine K's julpyntade hem! 

Nu är jag sugen på att sy papperspynt, packa in julklappar och göra julgodis...

/E

fredag 20 november 2015

Glöggsäsongen inledd med en GOD nyhet

Denna vecka blev det äntligen glöggpremiär hos oss. Denna gång öppnade vi med en ekologisk vitvinsglögg från Snälleröds. Den har vi inte provat tidigare, trots att den har tillverkats sedan 1992, kan man läsa på hemsidan.




Mannen i huset gav den betyget "oj, oj, det här var den bästa glöggen jag har smakat!". Jag och mitt damsällskap tyckte också den var riktigt god. Passade utmärkt med mandel och russin, som sig bör. Men kan också enligt producenten drickas kall med isbitar. Tilltugg till denna glöggstund blev bara köpta pepparkakor i sin enkelhet. Skulle gärna ha haft blåmögelost hemma. 

Slutsats: Rekommenderas
 
/C


Dags att börja smyga in lite detaljer till helgen?

Drygt en vecka kvar till första advent. Nu kan man med all rätt börja smyga in lite juliga detaljer i inredning, fönster och kök. Att pynta ute går ju också väldigt fint att göra nu. Hänger man upp julbelysning ute, t.ex. ljusslingor, behöver man ju inte slå på lyset ännu om det känns tidigt. Men alltid skönt att vara färdig med tråkiga uppgifter. Pynta med granris, lyktor och annat mysigt är ju heller inte så juligt att det stör.

Sjukstugan fortsätter här hemma, så idag pyntade jag till det med julig bricka från IKEA till frukost nummer två.


Ha ett mysigt fredagsmys!




/C



torsdag 19 november 2015

Woopidoo-stämning


Christel Alsos hjälper mig att komma in i snart-är-det-december-woopidoo-stämning. 

Det känns väldigt lockande att boka biljett till hennes julkonsert 5 december, men 4 december har vi biljetter till Sissels konsert så kanske det får räcka för den helgen... Eller kan man få för stor dos julmusik under en helg? Mitt spontana svar är NEJ! Vi får se, vi får se... 

/E

Julmarknadssäsongen inleds

Jag har svårt att förstå att det är mitten på november redan, men när jag ser reklam för olika julmarknader börjar jag inse att det faktiskt är december om två veckor. Hjälp! Jag är inte riktigt redo. Ett besök på en julmarknad i helgen kan möjligen höja min beredskapsnivå!

Om man befinner sig i Österbotten i helgen kan man ta del av två julmarknader (eller kanske fler men dessa två känner jag till).

I Karleby är det dags för den årliga julmässan i Tullpackhuset. Ett väldigt trevligt evenemang har jag tyckt tidigare år när jag besökt mässan. Gamla Tullpackhuset bidrar till en mysig stämning.




I Nykarleby ordnas Jul på Juthbacka på söndag 22.11. Detta evenemang känner jag inte till så bra, men juldessertbuffén med bl.a. vaniljpannacotta, baileyspraliner, ris á la malta och jultårtor låter onekligen lockande... Efterrätt är alltid rätt, som jag brukar säga. ;)


/E

onsdag 18 november 2015

Julkalenderdilemman - än finns det tid att fundera, fixa eller beställa

Efter att jag läste Julbloggen - Min vita jul skriva om paketkalendrar insåg jag ganska fort att det börjar bli dåligt med tid att förbereda just paketkalender. Det vill säga om det ska vara just paketkalender iår då? Än så länge har det inte varit någon stor efterfrågan på just det hemma hos oss, med en 6-åring och en 2-åring i huset. (2-åringen frågar för övrigt inte efter just någonting alls för ögonblicket, utan säger snarare nej till allt som föreslås. Det är där vi är). Men 6-åringen önskar sej samma koncept som jag har kört med tidigare år, det vill säga paketkalender i helgerna (fre-sö) och då i form av en skattjakt med karta varje dag. I år kanske det t.o.m. börjar finnas hopp om att mannen inte behöver agera kartläsare, eftersom jag efter 6-årskalaset lärde mej hur en 5-6-åring tänker karta i sitt huvud (iallafall hos oss). Har ni tänkt på det? Inte som ett fågelperspektiv uppifrån, ala planteckning av en bostad, nej. Det ska ritas som ett hus sett från sidan, som ett hus ser ut, med 3 våningar t.ex. Så ritar man en dörr och ritar ett kryss i den våningen skatten finns. Och så hittar man den bara. That`s it, enkelt. 

Så skattjaktskalender i år också. Ikväll ska jag botanisera i min överfulla hylla med skräp, pynt och hemlisar i det höga köksskåpet dit inga ungar når upp (och heller inte har fattat att de borde försöka nå upp eftersom hemlisarna är så gott gömda bakom allt skräp). Tror jag redan har samlat på mej en del presenter till paketen. Det ska vara småsaker, inget dyrbart, men gärna också nödvändiga saker som tandborste och ullsockor ibland. Mannen brukar också få paket, som tröst för att han måste leka kartläsare. Så det måste inhandlas.   

När det gäller annan daglig julkalender med luckor har min syster, supermostern, redan skrivit att hon inhandlat en Mumin-kalender. Tanken var att ungarna kunde öppna lucka varannan dag. Men så blev julbloggaren så betagen av en julkrubb-julkalender, med Jesus, Josef och Maria m.fl. Den ville 6-åringen gärna ha. Nu är den beställd från Sprell. Jag har länge velat ha en julkrubba så nu får vi ju det samtidigt. 



Vuxen-julkalender har många år kommit från Fazer. I år har jag lust att prova något annat, men kan inte bestämma mej för vilken chokladkalender det ska vara.  Ser att många skryter på Summerbird. Det kunde vi säkert prova. Är det någon som har testat Lindts kalender, eller Divine eller någon brittisk eller tysk? Har ni kära läsare något tips eller kan recensera någon av dessa? Det börjar ju snart hasta om man ska beställa via nätet. Steen&Strøm säljer Summerbird choklad, men vet inte om de har kalendrarna. 

/C

tisdag 17 november 2015

Ljus i mørkertiden, del 2

Bilden lånad från kahlerdesign.com







Ljushusen från danska Kähler har blivit populära i många hem. Lyser upp mycket vackert i denna mörka tid. Tyvärr också relativt kostbart om man har tänkt lysa upp många hörn av bostaden med dessa. Men som med mycket annat finns det väl "fusk-design-varianter" även av de här. Inte det att jag forespråkar att man ska understöda plagiat, men ibland är det väldigt irriterande att lite mys ska vara så dyrt. 

/C

Ljus i mørkertiden

https://www.ting.no/content/mma/products/13/1351/135180/gwi1000x1000/82914_2.jpg
Bild lånad från ting.no
   


Ljusstaken Omaggio från danska Kähler. Fint och klassiskt enkelt med guld och vitt. Jag gillar. Tror jag måste förnya mej lite på ljusfronten i år. Nytt soffbord kräver nya ljusstaker, eller hur?

/C

måndag 16 november 2015

Hej mitt vinterland!

Vi vaknade upp till frost i gräs och på tak. Nästa gång vi ser ut genom fönstret snöar det! Årets första snö lät alltså vänta på sej till 16:e november år 2015. Om det är ovanligt eller inte vet jag ej. Mitt minne från "förr i tiden" säger att det alltid kom snö i slutet på oktober och så blev den liggande hela vintern. Men mitt minne säger så klart inte sant. 

Det vi kan vara ganska säkra på är väl att snön knappast blir kvar hela vintern. Vi får bara hålla tummarna för en vit jul. Just nu ser det ut som att det kommer att hålla i sej med minusgrader hela långtidsprognosen iallafall, förutom imorgon, då är det utlovat plusgrader igen. Alltså kommer snön att smälta bort och så blir det kallt igen.


  
Ut och luftat mej lite i snön med 2-åringen till dagis. Det var mycket skojigt för henne att gå i snö med nya vinterskor. Jag gick hem igen och ligger nu nerbäddad i soffan igen. Århundradets förkylning håller i sej. 


/C

söndag 15 november 2015

Helgen med julemesse

Kära julblogg,

Den här helgens program var bland annat att besöka julmässan Oslo Christmas Show, som vi hade fått biljetter till. Vi tackar arrangörerna för det! Vi hade av praktiska skäl sparat det till idag söndag. Tyvärr ser dagens läge ut så här:






Halvliggande ställning med andra ord och den fysiska formen är långt ifrån bra. Feber, hosta och en rejäl förkylning. Ja, jag vill nästan gå så långt som att säga att det är den värsta sorten på flera år. Den har gradvis byggt sej upp under en vecka nu och tycks tyvärr kulminera just när julälskaren skulle ut och botanisera på Norges Varemesse. Då får vi bara hoppas att de som vann biljetter till mässan i vår tävling på denna blogg tidigare i veckan, iallafall har kommit sej dit och fått några positiva upplevelser. Av recensionerna på facebook att döma (hur mycket värde man nu skall lägga i dem?) så ser det ut som att flera besökare var något besvikna över årets mässa och att faktiskt den viktigaste ingrediensen, nämligen JUL, saknades. 

Har en ny jultidning framför mej på soffan, Lantlivs jul, och har huset för mej själv eftersom mannen och tjejerna kör en runda på Leos Lekeland så att mamman får vila sej. Men jag orkar inte ens bläddra i tidningen, då är det illa. Nu: blunda och vila. 

En fortsatt skön söndag till er läsare och en önskan om en förkylningsfri förjulstid till er alla!

/C

lördag 14 november 2015

Dags att bunkra upp

Gör hushållet redo för spontana julbak, godistillverkning, glöggmys och pop-in-fika. Det första pepparkaksbaket kommer alltid brått på. Plötsligt ska det bakas och då är det till stor hjälp om alla ingredienser finns i huset färdigt. Så måste ju ungarna ändå hålla sej till tåls eftersom degen såklart helst ska stå kallt "över natten", men det är ju en annan sak.



Vad bör man åtminstone fylla skafferiet med i dessa tider? Jo, iallafall:


  • Vetemjöl och andra mjölsorter
  • Kanel, nejlika, kardemumma
  • Sirap
  • Smör i mängder
  • Saffran
  • Basic glögg
  • Mandel och russin
  • Vit, mörk och mjölkchoklad
  • Godisformar


Idag har vi gjort en del mer eller mindre nödvändiga inköp. Julmust, olika glöggsorter, kryddor, pynt blev bland annat inhandlat.






Nytt inslag hos oss igår.

Bullar med saffran

Möjligt att vi tog i lite när vi köpte ett helt kilo mini marshmallows, men vill ju inte riskera att bli utan till Rocky Road tillagningen.









/C




fredag 13 november 2015

Sagan om Supermostern


Det var en gång en moster som skulle ut och resa. Hon hade fått tips om att två systerdöttrar kunde tänkas önska sig en muminkalender som fanns i Muminshoppen på flygplatsen. Mostern stod länge i kö till säkerhetskontrollen (det var mitt i rusningstid på fredag eftermiddag) och hann bli lite nervös att det inte blir någon kalender. Men efter säkerhetskontrollen ignorerade Supermostern sin hunger, kissnödighet och behov av att köpa underhållning till flygresan och rusade istället till Muminshoppen och hann köpa en kalender. Mostern kunde pusta ut och Supersysterdöttrarna får njuta av en fin kalender med Muminfigurer i december.




Detta händelseförlopp utspelade sig för en månad sedan. Jag ligger lite efter i bloggandet...

/E

torsdag 12 november 2015

Som ett julte ska smaka

Jag fick syn på Nordqvists julte när jag skyndade genom en matbutik idag på lunchen, och kunde inte motstå frestelsen att köpa.
 
 
Jag testade en kopp te ikväll. Det har smak av kanel, kardemumma och ingefära. Riktigt gott! Det smakar som julte ska smaka, enligt min åsikt. Teet får troligtvis följa med mig till jobbet, har nämligen tänkt försöka minska på kaffedrickandet en tid.



Högkvalitativa bilder som vanligt, det som denna blogg är så känd för. ;)

/E

tisdag 10 november 2015

We have a winner!

Eller fyra vinnare, rättare sagt. 

Vi hade som tidigare nämnts en tävling där vinsten var inträdesbiljetter till Oslo Christmas Show. Vi har nu dragit fyra vinnare och dessa är: 
Tilde
Birte
Sandra
Magda

Grattis! För att vi ska kunna skicka biljetterna till er vinnare ber vi er vänligen ta kontakt per mejl på adressen enmassajul@gmail.com. :)

/C&E

Du ligger väl inte efter i schemat?


Va, har du inte börjat julstäda ännu? Nu är det dags att vända upp& ner på alla lådor och skåp, tömma garderoben och torka damm, genomgå köksskåp, tvätta mattor, putsa silvret, tvätta fönster, tvätta julgardinerna och dukarna (om du inte var förutseende nog och gjorde det när du tog ner dem), damma soffkuddar, bona golv, torka bort spindelnät och damm i takhörnen, putsa listerna med tandborste...

Och jag själv då? Jodå, här är vi i full gång. Började i går med att tvätta några fönster, både in- och utsida. Så nu kan gardiner bara hängas upp. Det har för övrigt inte hängt några gardiner där på ett år. Om julstädningen kommer vidare från denna glittrande startfas återstår ju att se. Lite damm kan man ju alltid torka på de hyllor och bord som det ska plasseras julpynt på. Och dammsuger gör vi ju annars också när andan faller på.




/C


söndag 8 november 2015

På tal om sånt jag inte vill hänga i julgranen

Ett säkert sätt att förstöra julstämningen kan möjligen vara att hänga dödskallar i julgranen...? Eller kanske det bara är jag som är lite julkonservativ...


Sett på Stockmanns julavdelning.

/E

lördag 7 november 2015

Danke schön Deutschland!

Jag fick (för en gångs skull) julrelaterade kom-hem-från-resa-presenter av mannen i huset. Kan ha något att göra med att jag gav någon hint om det redan i somras när vi var i Berlin, hmmm.. Men Tyskland kan också det här med att ställa till med julfirande har jag intryck av. Speciellt julkalendrar, choklad, glögg, pynt... Min kära granne kunde säkert korrigera eller supplera mej på tyskt julfirande eftersom hon är tysk.

Glühwein, tysk glögg. Jag har aldrig smakat tysk julglögg. Är det månne samma smak som vår nordiska glögg? Den ska hursomhelst sparas till senare i förjulstiden.

Julglögg, Glühwein



Julgranskulor från Harrods är de enda "varuhus-kulor" jag har haft tidigare. Den här från tyska KaDeWe kommer att matcha min Harrods-kula. Det står att den är handgjord. Man kan ju undra om det begränsar sej till att strö glitter på? Priset tyder iallafall på att den faktiskt kunde vara handgjord.

Kaufhaus des Westens

/C

fredag 6 november 2015

Christmas heaven

Jag har två dagar i Helsingfors bakom mig. En vän föreslog att vi skulle besöka Stockmanns julavdelning och det tackar ju inte en julnörd nej till! 


Liiite julstämning fick jag nog allt! Det fanns mycket fint och många olika stilar, och också en hel del som jag inte skulle hänga upp i min gran. 


Notera gärna mina julröda naglar. ;) 



Snögubben blev min favorit! 



När det gäller jul gillar jag mest det klassiska, dvs. rött, vitt, silver och guld. Men det är kul och inspirerande att se på mer otraditionella stilar! 

Detta var sannerligen paradiset för en julälskare! Det bästa är ju att det bara är början på november än så jag hinner med mååånga besök ännu före jul. ;)

torsdag 5 november 2015

Tävling/konkurranse - vinn biljetter till dej och en vän!

Kära läsare, (norsk tekst se lenger ned)
 
Vill du vinna biljetter till Oslo Christmas Show - Norges största julmarknad?
En himla massa jul, i samarbete med Oslo Christmas Show lottar ut inträdesbiljetter för 2 personer till 4 av våra läsare. Det förutsätter naturligtvis att du har möjlighet att ta dej till Norges Varemesse i Lillestrøm helgen 13-15 november. Allt du behöver göra är att svara på en fråga och skriva ditt namn i kommentarfältet under innan måndag 9.11 kl.23.59. Vinnarna annonseras här på bloggen.

Fråga:
Nämn en sak som du inte kan klara dej utan på julafton?

Lycka till!

_____________________________________________________________
Kjære leser, 

Vill du vinne billetter til Oslo Christmas Show - Norges største julemarked?
En himla massa jul, i samarbeid med Oslo Christmas Show, lodder ut inngangsbilletter for 2 personer til 4 av våre lesere. Det krever selvsagt at du kan komme deg til Norges varemesse i Lillestrøm helgen 13-15.november. Alt du trenger å gjøre er å svare på et spørsmål og å skrive navnet ditt i kommentarfeltet under, innen mandag 9.11 kl.23.59. Vinnerne vil bli annonsert her på bloggen.

Spørsmål:
 Nevn en ting du ikke kan klare deg uten på julaften?    

Lykke til! 



/C&E 

onsdag 4 november 2015

Se himla massa framemot en tävling med oss


Imorgon torsdag är det tävlingsdags på En himla massa jul. Vi kan avslöja så mycket som att det lottas ut inträdesbiljetter till ett evenemang i samarbete med arrangören. Följ med!





/C&E